MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 MX29L3211MC - Verify Fail - Read chip back, diff

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List Spell Checker
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

   Insert an Image File
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Necrosaro420 Posted - 07/27/2013 : 23:09:27
Using new ADP-019 V4 adapter. Have J2 set to 29L, have J1 set to 29L3211, tried J3 on 3V as well as 5V. Chip seems to burn fine, but verifys fail. If you read the chip back, it is nothing even remotely close to what was burned onto it. The top if the actual file. The bottom is what is read after chip burns and fails verify.



Image Insert:

195.22 KB
35   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anniel Posted - 01/17/2018 : 12:33:17
quote:
Originally posted by darleiv

HI DANIEL. 113/5000
DO YOU ADVISE USING AN EXTERNAL 9 VOLTS SOURCE ??? I TESTED AT SPEED -2 AND GOT VERIFY BUT HEX CORRUPTED

WILL THE CHIP THAT SAID RUIMS? LOTS AND LUCK COMPARE? I HAD A PROBLEM LOOKING LIKE THE CAT28C64BP BECOME A LIFE AFTER GIVING ERASE A 20 TIME AND RULE DANNDO BURN SEVERAL TIMES AND THE 29L 2 GRAVRAM SO HERE 100% THE REST OF HEADACHE

quote:
Originally posted by anniel

quote:
Originally posted by darleiv

i want solution for 29L3211 verify error help me plz after many times and very eproms flash. all not work. it bad chip? or adp 019 v4,1 not work



Some chips seem fine and others seem to need out of spec. voltage, did you try another source for the chips or different resistors?





No, tweaking the device definition line.
What do you mean "HEX CORRUPTED" ?
darleiv Posted - 01/17/2018 : 11:23:10
HI DANIEL. 113/5000
DO YOU ADVISE USING AN EXTERNAL 9 VOLTS SOURCE ??? I TESTED AT SPEED -2 AND GOT VERIFY BUT HEX CORRUPTED

WILL THE CHIP THAT SAID RUIMS? LOTS AND LUCK COMPARE? I HAD A PROBLEM LOOKING LIKE THE CAT28C64BP BECOME A LIFE AFTER GIVING ERASE A 20 TIME AND RULE DANNDO BURN SEVERAL TIMES AND THE 29L 2 GRAVRAM SO HERE 100% THE REST OF HEADACHE

quote:
Originally posted by anniel

quote:
Originally posted by darleiv

i want solution for 29L3211 verify error help me plz after many times and very eproms flash. all not work. it bad chip? or adp 019 v4,1 not work



Some chips seem fine and others seem to need out of spec. voltage, did you try another source for the chips or different resistors?

anniel Posted - 01/16/2018 : 04:09:53
quote:
Originally posted by darleiv

i want solution for 29L3211 verify error help me plz after many times and very eproms flash. all not work. it bad chip? or adp 019 v4,1 not work



Some chips seem fine and others seem to need out of spec. voltage, did you try another source for the chips or different resistors?
darleiv Posted - 01/15/2018 : 23:00:21
i want solution for 29L3211 verify error help me plz after many times and very eproms flash. all not work. it bad chip? or adp 019 v4,1 not work
Ice Man Posted - 05/12/2017 : 07:15:25
I'm using ADP-019 V4.1 and I have never had problems with MX29L3211 yet.
However, when do we get support for MX29F1610?
anniel Posted - 04/23/2017 : 12:41:07
Ali chips maybe?
ZLM Posted - 04/23/2017 : 12:12:25
I think the problem is not the adapter. It is chip related. Most of chip work but some others need a higher voltage rating than its specification.
anniel Posted - 04/23/2017 : 05:09:38
make that 820ohm and 597ohm since the omega symbol appears as a .
anniel Posted - 04/23/2017 : 05:02:42
You do know that if you put the 2.2k and a 1k resistor in parallel you get close to 680 ohm (687.5) or 2.2k and 820 gets you around 597.
mamejay Posted - 04/22/2017 : 17:01:10
quote:
Originally posted by anniel

Did you try a 680 ohm resistor?


I am using a 820ohm as thats all I had on hand. After a few more attempts I had 3 successful writes.
This is so unreliable. Very disappointing.
anniel Posted - 04/22/2017 : 05:10:22
Did you try a 680 ohm resistor?
mamejay Posted - 04/21/2017 : 17:14:59
Bringing this thread back to life. I am so frustrated with this adapter. Has been working fine for some time but now I am getting verify errors. Always the last bit of data which is 00 writes as FF
I have changed the resister to 1k and added the cap but still same issue. Why is this happening? I have tried new cables, running external power and even trying slightly different values for the resistor. Same result every time. There must be a solution that works 100% of the time. Really has been issues since I got this setup
Bastian Posted - 07/29/2016 : 03:16:44
Great, thanks for the Information! :)
ZLM Posted - 07/23/2016 : 18:35:35
That is OK, as long as it can be verified. Thar 680 ohm resistor only cross the chip VCC and GND pin, lower value only use more power from programmer.
Bastian Posted - 07/22/2016 : 17:39:26
Hi everyone,

I found this thread because I am encountering similar problems.
I have the new? adapter ADP-019 V4.1 which has already a 1k resistor instead of the 2.2k resistor.

But my problems were more serious. It seems that the chip is written incorrectly because it wasn't readable in the device i put it in after flashing.

Then I replaced the 1k resistor with a 2.2k resistor and still got the verify error message, but my chip was readable in my device without any problems.

Now I changed the resistor to a 680 ohms resistor.

With this the verify process ends without errors.

Now my question: Is it bad to put the 680 ohms resistor in this adapter or is it okay to flash my chips on this way?

Would be great to get an answer, thanks! :)
Jarryson Posted - 05/27/2016 : 16:16:14
I have this adapter (chinese) in my GQ 4X, 0 problems with MX29L3211. My adapter has a 2.2K resistor.
MaarioS Posted - 12/10/2015 : 06:22:28
The same exact issues here. I get verify fail of MX29L3211 always at random moments.... So, what is the solution to that?? Change resistor or cap??
ZLM Posted - 08/14/2015 : 11:34:18
No. It is 2.2k on board. It located at the lower right side of ZIF socket.
zzattack Posted - 08/08/2015 : 03:01:40
Same issue with v4.1 adapter. Adding 100nF cap doesn't help. There's two 56 ohm resistors and one 10k resistor. Should I try replacing the 10k for 1k?

Verify Failed, Address=0x2FFFFF, Device=0xFF, Buffer=0x00

Address is always 0x2FFFFF.
nihonsx5 Posted - 12/21/2013 : 00:15:56
Hi, I changed the 2.2K resistor for a 1K. It worked !! :)
Thank you for help !
ZLM Posted - 12/14/2013 : 22:26:09
There is 2.2k resistor on the adapter, change it to 1K?
nihonsx5 Posted - 12/13/2013 : 14:45:15
Hi, same issue with V4 adapter. Is there a solution ? Change resistor ? Add a capacitor ?
For capacitor, where I add this capacitor exactly ?
Thank you.
ZLM Posted - 10/22/2013 : 18:51:27
In this case,it is verify problem, not the writting. May need lower the 2.2k resistor value.
Necrosaro420 Posted - 10/22/2013 : 12:28:54
I have found that even if it does not verify all the way, the chip still is burned properly.
Jon2887 Posted - 10/21/2013 : 15:17:58
Where exactly did you solder the capacitor on the adapter? I am having a failing verify in the 90% range.
Bad_Ad84 Posted - 09/25/2013 : 12:12:21
This is recommended in most datasheets of the chips. Should really be on the adapter(s) anyway.
ZLM Posted - 09/19/2013 : 00:11:01
Thank you for your information.

can you post a picture of your mod?

There is 2.2k resistor on the adapter, can you parallel the cap on it?
RedScorpion Posted - 09/16/2013 : 09:42:03
Hi Piko,

after hours i found the issue. Solder a 100nF capacitor between VCC and GND on the bottom side of adapter try again the chip.

With this my chips verified to 100%. I had contact Bad_Ad84 from assemblergames and he said the same.

Thanks

red
Pikointeractive Posted - 09/15/2013 : 19:45:33
Same issues here, I sometimes can get it to burn 100% choosing the MX29L320CT or CB but 1 out 6 chips works.
RedScorpion Posted - 09/14/2013 : 08:57:30
Same issue here. V4 adapter is used and verified fails at 98%. Resolder all connections -> same issue.

If read back the content, 2-3 bytes are different... If i write up to 3,5 mb it works well.

The adapter and programmer was very expensive and 3 of 4 chips has problems with adapter or epromer... This is not satisfying for me...

150$ epromer + 150$ for TSOP, 27C322 and PSOP44 adapter and a only programming issues... The V4 was designed to programm the 29L3211 chip! Has nobody test the chip with 4 Mb files?!

The old willem for lpt works fine for 10 years and more... ;/

Any suggestions what the problem is?!

Necrosaro420 Posted - 07/29/2013 : 20:29:41
Seemed to work, except it fails verify around 98%. I get alot of chips that do that though and work fine. Good eye there. Thanks!
Necrosaro420 Posted - 07/29/2013 : 20:15:03
Ahhh damn, your right. I even looked at jumpers to make sure they were correct at least 10 times lol.
ZLM Posted - 07/29/2013 : 20:04:58
J1 wrong. It should be two vertical pins connected. Two jumpers should look like ||
Necrosaro420 Posted - 07/28/2013 : 01:17:01
nope, still looks like the bottom picture when I read it. I just the the adapter in the mail today too. Also tried resetting the chip several times.



Image Insert:

158.78 KB
ZLM Posted - 07/27/2013 : 23:32:51
J3 on 5V.

I think some pins may have contacting problem.

Try to cancel the writing when it goes to 1%, and then read the chip to see if the address 00000 section can be written correctly.


MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.12 sec. Snitz Forums 2000