MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 GQ4x4 won't write 27c322

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List Spell Checker
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

   Insert an Image File
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
reactdev Posted - 01/17/2018 : 09:21:23
Using the ADP054 adapter, software reports writing a bin file to the m27c322 100% successfully, but when reading the chip, chip appears blank. This is true for total of 25 chips from 3 suppliers so it is Highly unlikely it is the chips.

1. J1 on pins 2-3
2. J5 tried on V3 and V4
3. Modified the devices.txt file to match datasheet voltages

The base GQ4x4 works just fine on other chips. Software is GQUSBprg 7.15, Any ideas would be appreciated.
12   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
anniel Posted - 01/18/2018 : 10:27:07
quote:
Originally posted by reactdev

Sent a request to the support email, they asked what my order # was for some reason. We will see if they do anything. Is there any hack to force 6.5V WVCC?



Probably to see if you have a genuine programmer?

External supply.
reactdev Posted - 01/18/2018 : 08:14:34
Sent a request to the support email, they asked what my order # was for some reason. We will see if they do anything. Is there any hack to force 6.5V WVCC?
anniel Posted - 01/17/2018 : 17:05:48
quote:
Originally posted by reactdev

Would that prevent writing 27c322? Datasheet says 6.5+-0.25 so I thought 6.2v would work but maybe not on old chips? Or do you think it is actually outputting 6.5v and just reporting wrong?



Could be preventing some 27C322 to write correctly.
Measurements could determine that.
reactdev Posted - 01/17/2018 : 15:05:40
Would that prevent writing 27c322? Datasheet says 6.5+-0.25 so I thought 6.2v would work but maybe not on old chips? Or do you think it is actually outputting 6.5v and just reporting wrong?
anniel Posted - 01/17/2018 : 12:44:57
quote:
Originally posted by reactdev

I edited the original line yeah. You can check yourself actually, if you look at any device that has 6.5V set you will see in software it reports it as 6.2V (Try HN27C4096 for example). ADP-054 doesn't support getting chip ID I don't think (It says feature not supported if you try). As for the chips yeah, 2 batches from Ebay but I also got a legit batch (proper age fading, stampings, serial numbers etc) from BuyICNow (also China I know but I've never had problems with any chips from there)



You are right for the 6.2V reporting. It must be a software bug, try reporting it to support@mcumall.com referring to this post, maybe a quick fix can be uploaded?
reactdev Posted - 01/17/2018 : 11:44:04
I edited the original line yeah. You can check yourself actually, if you look at any device that has 6.5V set you will see in software it reports it as 6.2V (Try HN27C4096 for example). ADP-054 doesn't support getting chip ID I don't think (It says feature not supported if you try). As for the chips yeah, 2 batches from Ebay but I also got a legit batch (proper age fading, stampings, serial numbers etc) from BuyICNow (also China I know but I've never had problems with any chips from there)
anniel Posted - 01/17/2018 : 11:25:20
quote:
Originally posted by reactdev

Using the ADP054 adapter, software reports writing a bin file to the m27c322 100% successfully, but when reading the chip, chip appears blank. This is true for total of 25 chips from 3 suppliers so it is Highly unlikely it is the chips.

1. J1 on pins 2-3
2. J5 tried on V3 and V4
3. Modified the devices.txt file to match datasheet voltages

The base GQ4x4 works just fine on other chips. Software is GQUSBprg 7.15, Any ideas would be appreciated.



When you say 3 suppliers are you referring to genuine suppliers or EBay sellers from China?
anniel Posted - 01/17/2018 : 11:13:59
quote:
Originally posted by reactdev

Oh interesting, if I get info on the M27c322 profile after I loaded it reports WVCC as 6.2V even though in devices.txt it's set to 6.5V...



Yes that is odd.
Did you edit the original line or add another?

What ID do you get back from the chips?

Maybe it's a read problem? Did you try to change the read VCC and/or VPP?
anniel Posted - 01/17/2018 : 11:10:22
quote:
Originally posted by reactdev

This is my device line:
Name="M27C322",ID="XXXX",Class="27C322",Category="EPROM",MFG="ST",CodeSize="4194304",Adapter="ADP-054, ADP-055 16 BIT EPROM ADAPTER",RVpp="5V",WVCC="6.5V",WVPP="12V",VCC="5V";

Is it safe to go above recommended spec? the datasheet says not to go above 6.5V I think. What are valid values above 6.5V for WVCC?



Is it safe to go above recommended spec? It is highly un-probable that you have 25 genuine chips since how long they have been out of production. 6.5 is the higher the GQ-4X can go for VCC without an external power supply.
reactdev Posted - 01/17/2018 : 10:37:52
Oh interesting, if I get info on the M27c322 profile after I loaded it reports WVCC as 6.2V even though in devices.txt it's set to 6.5V...
reactdev Posted - 01/17/2018 : 10:17:40
This is my device line:
Name="M27C322",ID="XXXX",Class="27C322",Category="EPROM",MFG="ST",CodeSize="4194304",Adapter="ADP-054, ADP-055 16 BIT EPROM ADAPTER",RVpp="5V",WVCC="6.5V",WVPP="12V",VCC="5V";

Is it safe to go above recommended spec? the datasheet says not to go above 6.5V I think. What are valid values above 6.5V for WVCC?
anniel Posted - 01/17/2018 : 10:14:02
quote:
Originally posted by reactdev

Using the ADP054 adapter, software reports writing a bin file to the m27c322 100% successfully, but when reading the chip, chip appears blank. This is true for total of 25 chips from 3 suppliers so it is Highly unlikely it is the chips.

1. J1 on pins 2-3
2. J5 tried on V3 and V4
3. Modified the devices.txt file to match datasheet voltages

The base GQ4x4 works just fine on other chips. Software is GQUSBprg 7.15, Any ideas would be appreciated.



Try higher WVCC.

MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.08 sec. Snitz Forums 2000