MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 GQ-5X
 GQ-5X won't work after upgrade to Windows 10

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List Spell Checker
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

   Insert an Image File
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
Lookimback Posted - 07/29/2015 : 23:23:16
It's just saying not activated and isn't giving me an option to reactivate. Also says device not connected so I think it's a driver issue.
3   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ZLM Posted - 08/07/2015 : 13:07:07
Only GQ-5X NAND and GQ-5X SPI need activation. GQ-4X software does not need to be activated.

Change the device from NAND to SPI need to change the top module. IT has different activation code. So, it need to be re-active the software. But that should be easier as a one mouse click on activation window "On Line Activation" button.
Lookimback Posted - 07/30/2015 : 10:01:11
OK, the problem was that I had to disable driver signature enforcement in Windows. I got the drivers to install, and both the 4X and 5X work again, but there seems to be a bug. With the 5X, if I change the device to one different than what I'm trying to read, the activation status changes to unactivated and I have to disconnect and reconnect the programmer before I can select the correct device. I haven't tried the 4X, aside from checking to see if it was recognized.
Lookimback Posted - 07/29/2015 : 23:56:48
The 4X no longer works either. Both need drivers. I hope this gets fixed soon.

MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.08 sec. Snitz Forums 2000