MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 27c1024 problem?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 04/19/2019 :  09:23:28  Show Profile  Reply with Quote
hi, today the adp 054 adapter arrived and i start to play with the 27c1024, I had a memory to read and I put it in to see if everything worked well. I read the memory 3 times and had 3 different files, there are 2 wrong bytes in the address 1770. What should I check to get the file right?

Image Insert:

202741 bytes
Reply #1

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 04/20/2019 :  07:16:24  Show Profile  Reply with Quote
another 27c1024 read with willem and still problem...
Go to Top of Page
Reply #2

anniel

2341 Posts

Posted - 04/20/2019 :  07:24:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

hi, today the adp 054 adapter arrived and i start to play with the 27c1024, I had a memory to read and I put it in to see if everything worked well. I read the memory 3 times and had 3 different files, there are 2 wrong bytes in the address 1770. What should I check to get the file right?

Image Insert:

202741 bytes


Try at lower speed.
Go to Top of Page
Reply #3

anniel

2341 Posts

Posted - 04/20/2019 :  07:25:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

another 27c1024 read with willem and still problem...

Try at a lower speed and see if the problem persists.
Go to Top of Page
Reply #4

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 04/20/2019 :  10:53:51  Show Profile  Reply with Quote
ok i'll try thank you
Go to Top of Page
Reply #5

anniel

2341 Posts

Posted - 04/20/2019 :  11:15:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

ok i'll try thank you

You're welcome.
Go to Top of Page
Reply #6

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 04/20/2019 :  23:36:12  Show Profile  Reply with Quote
nothing, i've tried to read with different speed from the slowest to the faster and the result are the same...
Go to Top of Page
Reply #7

anniel

2341 Posts

Posted - 04/21/2019 :  05:19:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

nothing, i've tried to read with different speed from the slowest to the faster and the result are the same...

Does the 2 27C1024 have the problem at the same address?
Go to Top of Page
Reply #8

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 04/21/2019 :  11:44:19  Show Profile  Reply with Quote
i don't think, the error it's on different address each time. there is a way to read the otp more slowly?
Go to Top of Page
Reply #9

anniel

2341 Posts

Posted - 04/21/2019 :  12:00:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

i don't think, the error it's on different address each time. there is a way to read the otp more slowly?

You can compare 2 or more reads and edit the bad values.
Go to Top of Page
Reply #10

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 09/30/2019 :  12:27:38  Show Profile  Reply with Quote
Hi to all, i'm restarting to play with this memory and each time i read by willem, the checksum change... then the file are different each time, i've tried 2 27c1024 (they come from a full functional ECU) and both made the same problem. Any suggestion?
Go to Top of Page
Reply #11

anniel

2341 Posts

Posted - 09/30/2019 :  13:38:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

Hi to all, i'm restarting to play with this memory and each time i read by willem, the checksum change... then the file are different each time, i've tried 2 27c1024 (they come from a full functional ECU) and both made the same problem. Any suggestion?

Only those chips have the problem?
Go to Top of Page
Reply #12

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/01/2019 :  13:05:11  Show Profile  Reply with Quote
yes only with them
Go to Top of Page
Reply #13

anniel

2341 Posts

Posted - 10/01/2019 :  14:29:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

yes only with them

Change the voltages.
Go to Top of Page
Reply #14

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/01/2019 :  23:16:51  Show Profile  Reply with Quote
what voltage?
Go to Top of Page
Reply #15

anniel

2341 Posts

Posted - 10/02/2019 :  04:53:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

what voltage?

VCC.
Go to Top of Page
Reply #16

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/02/2019 :  11:16:11  Show Profile  Reply with Quote
sorry but i don't understand...
Go to Top of Page
Reply #17

anniel

2341 Posts

Posted - 10/03/2019 :  03:11:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

sorry but i don't understand...

Look in devices.txt.
Go to Top of Page
Reply #18

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/04/2019 :  00:31:40  Show Profile  Reply with Quote
and where i could find this txt?
Go to Top of Page
Reply #19

anniel

2341 Posts

Posted - 10/04/2019 :  05:36:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

and where i could find this txt?

In the USBProg software select "Device" in the menu then "User Folder" and the "devices.txt" should be there.
Go to Top of Page
Reply #20

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/04/2019 :  11:43:18  Show Profile  Reply with Quote
nothing about txt file in that folder...
Go to Top of Page
Reply #21

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/04/2019 :  12:07:39  Show Profile  Reply with Quote
found it!!
Go to Top of Page
Reply #22

anniel

2341 Posts

Posted - 10/04/2019 :  12:08:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

nothing about txt file in that folder...

Did you change the default installation folder?
Go to Top of Page
Reply #23

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/06/2019 :  11:06:51  Show Profile  Reply with Quote
that i remember no, the device.txt it's on GQ USB Programmer folder.. it's a problem? i've add on at27c1024 VCC="5V" but nothing yet, each time the checksum change...
Go to Top of Page
Reply #24

anniel

2341 Posts

Posted - 10/06/2019 :  11:53:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

found it!!


Didn't see your message, good job.
Go to Top of Page
Reply #25

anniel

2341 Posts

Posted - 10/06/2019 :  11:53:54  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

that i remember no, the device.txt it's on GQ USB Programmer folder.. it's a problem? i've add on at27c1024 VCC="5V" but nothing yet, each time the checksum change...

Don't think it should be a problem since the software sees it.

5V is the default voltage.
Go to Top of Page
Reply #26

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/06/2019 :  12:16:55  Show Profile  Reply with Quote
yes it is, and the VCC value was not present on the command line. What value should I enter to try?
Go to Top of Page
Reply #27

anniel

2341 Posts

Posted - 10/06/2019 :  12:33:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

yes it is, and the VCC value was not present on the command line. What value should I enter to try?

5.5V first, if it still fails then 6.2V, after that 6.5V.
Go to Top of Page
Reply #28

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/06/2019 :  12:47:37  Show Profile  Reply with Quote
ok thanks i'll try
Go to Top of Page
Reply #29

anniel

2341 Posts

Posted - 10/06/2019 :  13:55:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

ok thanks i'll try

You're welcome. Post back your findings.
Go to Top of Page
Reply #30

blackdef

Italy
25 Posts

Posted - 10/07/2019 :  10:38:38  Show Profile  Reply with Quote
nothing to do, i've tried with all the value and all the speed but nothing...
Go to Top of Page
Reply #31

anniel

2341 Posts

Posted - 10/08/2019 :  03:15:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blackdef

nothing to do, i've tried with all the value and all the speed but nothing...

Did you try to change J5?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.25 sec. Snitz Forums 2000