MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 SUPPORT SST 28SF040A PLCC32
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

ABDOU13

France
15 Posts

Posted - 07/17/2010 :  14:44:42  Show Profile  Reply with Quote
HELLO PLEASE SUPPORT SST 28SF040A PLCC32 THANKS ADVANCE MCUMALL THE BEST.
Reply #1

ZLM

2923 Posts

Posted - 07/17/2010 :  22:15:48  Show Profile  Reply with Quote
This chip has different command set. We will find a testing chip and then change the software.
Go to Top of Page
Reply #2

chadbh74

USA
28 Posts

Posted - 11/16/2015 :  17:20:29  Show Profile  Reply with Quote
This is a old post. Was support for this chip ever followed up on? I tried both the Winbond W29C040 and Atmel AT29C040. They would WRITE but got 0xFF immediately at verification phase. My old Willem 4.5 Parallel Port programmer wold do these chips. The GQ-4X should be able to handle it too I would think.

- Chad H.
https://sites.google.com/site/cbhlab101

Edited by - chadbh74 on 11/16/2015 17:21:03
Go to Top of Page
Reply #3

chadbh74

USA
28 Posts

Posted - 11/16/2015 :  22:30:08  Show Profile  Reply with Quote
P.S. The 28SF040 appears to be the 5V version of the 28VF040 (2.7V chip). See playpower.pbworks.com/f/28vf040.pdf

I used the 28VF040 class and adjusted voltages but still will not read anything but 0xFF when trying to Verify after the Write cycle. The chip remains blank. It wouldn't even attempt to write until I adjusted the speed. Please help! Anyone?

Name="SST28SF040*PLCC32",ID="BF04",Class="SST28VF040A",VCC="5V",WVCC="5V",BVCC="5V",VPP="5V",RVPP="5V",WVPP="5V",Category="FLASH",MFG="SST",Speed="2",Adapter="ADP-062, ADP005 PLCC32-DIP32";

- Chad H.
https://sites.google.com/site/cbhlab101

Edited by - chadbh74 on 11/16/2015 22:32:39
Go to Top of Page
Reply #4

ZLM

2923 Posts

Posted - 11/18/2015 :  08:40:48  Show Profile  Reply with Quote
28VF040 working voltage is 2.7V-3.6V.
So, set the VCC to 3.6V should work.

Name="SST28VF040*PLCC32",ID="BF04",Class="SST28VF040A",VCC="3.6V",VPP="3.6V",Category="FLASH",MFG="SST",Speed="2",Adapter="ADP-062, ADP005 PLCC32-DIP32";
Go to Top of Page
Reply #5

chadbh74

USA
28 Posts

Posted - 11/22/2015 :  15:59:23  Show Profile  Reply with Quote
But Im not trying to use a 28VF040 (2.7V-3.6V), I'm trying to program a 28SF040 (5V).

quote:
Originally posted by ZLM

28VF040 working voltage is 2.7V-3.6V.
So, set the VCC to 3.6V should work.

Name="SST28VF040*PLCC32",ID="BF04",Class="SST28VF040A",VCC="3.6V",VPP="3.6V",Category="FLASH",MFG="SST",Speed="2",Adapter="ADP-062, ADP005 PLCC32-DIP32";



- Chad H.
https://sites.google.com/site/cbhlab101
Go to Top of Page
Reply #6

ZLM

2923 Posts

Posted - 11/23/2015 :  19:30:43  Show Profile  Reply with Quote
Name="SST28SF040A*PLCC32",ID="BF04",Class="SST28VF040A",Category="FLASH",MFG="SST",Adapter="ADP-062, ADP-005";
Go to Top of Page
Reply #7

chadbh74

USA
28 Posts

Posted - 11/24/2015 :  16:39:07  Show Profile  Reply with Quote
Already tried:
Name="SST28SF040A*PLCC32",ID="BF04",Class="SST28VF040A",Category="FLASH",MFG="SST",Adapter="ADP-062, ADP-005";

It does NOT work. Here's the log of what happens with this configuration...

Configuration OK!
<<SST28SF040A*PLCC32>>
ID check OK
Erasing...
Elapsed time: 0.06 seconds.
Erase completed.
ID check OK
Blank checking... Buffer
Elapsed time: 14.73 seconds.
Chip is blank
ID check OK
Writing... Buffer
Elapsed time: 0.00 seconds.
Write failed, Address=0x000000, Buffer=0x8E Device=0xFF
Write failed
Speed = 4
ID check OK
Writing... Buffer
Elapsed time: 40.62 seconds.
Device write completed OK
ID check OK
Verifying... Buffer
Verify Failed, Address=0x000000, Device=0xFF, Buffer=0x8E
Verify Failed
Elapsed time: 3.46 seconds.

- Chad H.
https://sites.google.com/site/cbhlab101

Edited by - chadbh74 on 11/24/2015 16:47:06
Go to Top of Page
Reply #8

ZLM

2923 Posts

Posted - 11/24/2015 :  19:14:33  Show Profile  Reply with Quote
OK.

Try slower speed. If it still does not work, then the software algorithm need to be tuned.

If possible and fast fix, send us your chip. The chip will be returned to you once completed the test.

Write email to support@mcumall.com for the address.
Go to Top of Page
Reply #9

chadbh74

USA
28 Posts

Posted - 12/04/2015 :  19:53:05  Show Profile  Reply with Quote
Just passing this on to other users...

MCUMall support seems to have corrected issues with the 28SF040 as of v7.06 (Which I believe is still in testing phase at the time of this posting and not yet released). I have tested this version with my 28SF040 150-4C-NH chips and it is working flawlessly so far.

Be looking out for the update!

- Chad H.
https://sites.google.com/site/cbhlab101
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.17 sec. Snitz Forums 2000