MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 GQ-3X 29F800 only 50%?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

nbdey

6 Posts

Posted - 08/21/2014 :  08:23:14  Show Profile  Reply with Quote
Hello I got a GQ-3X ( from zeitech.de) and got never problems with it.
I use the ADP-019 V2.1

But now Ive to write a 29F800BB (tried a BT too, but same problem) and the Willem stops at 50% and Im confused...
I think I must bridge the Pin A19 on the Adapter to Pin A19 on willem, but there are two of them, I tried both, but same result...

Can anyone help me? Maybe tell how the right way should be?
Reply #1

ZLM

2923 Posts

Posted - 08/29/2014 :  20:36:19  Show Profile  Reply with Quote
see:
http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4729
Go to Top of Page
Reply #2

nik7dob@gmail.com

Bulgaria
8 Posts

Posted - 03/17/2015 :  09:23:08  Show Profile  Reply with Quote
Any further information about this issue?
Go to Top of Page
Reply #3

ZLM

2923 Posts

Posted - 03/18/2015 :  15:05:14  Show Profile  Reply with Quote
Connect A19 on GQ-3X to adapter.
Go to Top of Page
Reply #4

ZRimas

14 Posts

Posted - 05/27/2019 :  05:42:29  Show Profile  Reply with Quote
I have similar issue - programmer GZ-4X, adapter PSOP44-DIP V2 ADP-019 (original from mcumall)- I can't program 29F800 more than 50%. Jumper set to 29F, id reads correctly, reads full flash - also, erases - OK, but when I start writing, it freezes on 50% with red led on on the programmer.

What I'm doing wrong?
Go to Top of Page
Reply #5

anniel

1996 Posts

Posted - 05/27/2019 :  07:18:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZRimas

I have similar issue - programmer GZ-4X, adapter PSOP44-DIP V2 ADP-019 (original from mcumall)- I can't program 29F800 more than 50%. Jumper set to 29F, id reads correctly, reads full flash - also, erases - OK, but when I start writing, it freezes on 50% with red led on on the programmer.

What I'm doing wrong?

Both halves of the read are good?
Go to Top of Page
Reply #6

ZRimas

14 Posts

Posted - 05/27/2019 :  07:46:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anniel

Both halves of the read are good?


Hmmm. Not shure. Checked my read files, looks like they are ok, but I do not have any 'untouched' 29F800 to check it.

EDIT:

Now I tried on more time:
I have the original file for 29F800, read from ECU by OBD - it has no doubled information after address 0x8000h.
What I did:
- erased 29F800
- checked - it has all FFs
- tried to write original file, read by OBD
- programmer stopped at 50%
- disconnected programmer, connected again and read what has been written - it has doubled information, it means 0x0000h-0x7FFFFh has it's copy from 0x80000h

Edited by - ZRimas on 05/27/2019 08:17:28
Go to Top of Page
Reply #7

anniel

1996 Posts

Posted - 05/27/2019 :  08:35:20  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZRimas

quote:
Originally posted by anniel

Both halves of the read are good?


Hmmm. Not shure. Checked my read files, looks like they are ok, but I do not have any 'untouched' 29F800 to check it.

EDIT:

Now I tried on more time:
I have the original file for 29F800, read from ECU by OBD - it has no doubled information after address 0x8000h.
What I did:
- erased 29F800
- checked - it has all FFs
- tried to write original file, read by OBD
- programmer stopped at 50%
- disconnected programmer, connected again and read what has been written - it has doubled information, it means 0x0000h-0x7FFFFh has it's copy from 0x80000h

Check if A19 is communicated from the ZIF socket to the chip.
Go to Top of Page
Reply #8

ZRimas

14 Posts

Posted - 05/27/2019 :  08:59:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Check if A19 is communicated from the ZIF socket to the chip.



OMG!!! Somebody (probably ME!) removed A19B pin from the adapter! Soldered new one, everything is working!

Thanks a lot, anniel!
Go to Top of Page
Reply #9

anniel

1996 Posts

Posted - 05/27/2019 :  09:52:08  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZRimas

quote:
Check if A19 is communicated from the ZIF socket to the chip.



OMG!!! Somebody (probably ME!) removed A19B pin from the adapter! Soldered new one, everything is working!

Thanks a lot, anniel!


You're welcome!

The 4 top pins of the adapter need to be removed only for the older programmers.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.17 sec. Snitz Forums 2000