MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 Not programming/Verifying correctly??!!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

toibs

3 Posts

Posted - 04/15/2016 :  11:31:43  Show Profile  Reply with Quote
Cant believe It’s only me that has found what seems to be a basic bug, however figured I would mention it to see what I haven’t set right!!

So – If I insert a 4 Meg eprom, and program it with an 8 Meg image it programs and Verifies fine?!??!?! How can it verify a 4 meg image on an 8 Meg chip – it would never have written fully in the first place as the chip storage isn’t physically big enough!!! (in this example, I am using an 8Meg image onto an M27C4001 Eprom….

Surely this cannot be correct¬¬¬ (Using software GQ USB Rel 7.07 on your GQ-4x4 programmer…)

Please could you advise – I’ve screwed up twice now, since my last programmer used to verify and Alert me when it didn’t fit, and if i get lazy and don't calculate the right chip size it's letting me burn them and send to friends happily... and then doesnt work!!

Thanks!
Paul

Edited by - toibs on 04/15/2016 14:09:30
Reply #1

ZLM

2923 Posts

Posted - 04/18/2016 :  22:31:36  Show Profile  Reply with Quote
If you load the data file larger, then it will be truncated to EPROM size.
Go to Top of Page
Reply #2

LexHandy

Canada
2 Posts

Posted - 05/31/2016 :  22:20:42  Show Profile  Reply with Quote
I recently had very interesting result reading ST manufactured chip M95320W, which was not blank. I use GQ4x4 on Windows XP, latest software and all worked fine until I came to this issue. Chip read as blank! Many times over, re-insertion, double check connections, reboot, nothing helped. I used a different programmer and was able to finally extract the code from it. Very upsetting and worrisome issue.
Has anyone seen similar before?

SIG nature
Go to Top of Page
Reply #3

ZLM

2923 Posts

Posted - 06/10/2016 :  20:50:40  Show Profile  Reply with Quote
I tested it works fine.

One thing you can try is to select totally different chip, such as a PIC chip, and then select your chip again.

This will force the software to update the algorithm firmware. And you should receive a message: Configuration updated!

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.16 sec. Snitz Forums 2000