MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 no devices.txt after installing the soft USBPRG
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Nikonian

Belgium
5 Posts

Posted - 08/12/2016 :  07:31:20  Show Profile  Reply with Quote
Dear,

I just bought this GQ-4x4 programmer.
I installed the software under windows 7
But when i launch, i get the error "file open error:devices.txt"

I checked and the devices.txt is not present.
That is probably the cause but it nowhere to be found on the installation cd either

Is there an up to date devices.txt file? I am asking as i see al lot of people having to modify this file to be able to work the EPROMS like TMS 27C40-10 and i will be using those.

hope you can help out

kind regards,

Edwin

Reply #1

Nikonian

Belgium
5 Posts

Posted - 08/13/2016 :  02:47:13  Show Profile  Reply with Quote

Hi,

is there an up-to-date devices.txt i can use ...someone?

Go to Top of Page
Reply #2

anniel

1996 Posts

Posted - 08/13/2016 :  04:49:33  Show Profile  Reply with Quote
Did you try uninstalling and reinstalling the software?
Go to Top of Page
Reply #3

ZLM

2923 Posts

Posted - 08/13/2016 :  23:43:42  Show Profile  Reply with Quote
Download and install the latest software.

Go to Top of Page
Reply #4

Nikonian

Belgium
5 Posts

Posted - 08/14/2016 :  05:02:27  Show Profile  Reply with Quote
i think i found the issue, when i ran the program as Administrator (windows 7) , suddenly the devices are now populated and no error on startup anymore!
I do not have my EPROMS yet so i cannot test yet.
But thanks already for the sugestion as it helped!
Go to Top of Page
Reply #5

klont_boter

2 Posts

Posted - 02/28/2019 :  16:20:42  Show Profile  Reply with Quote
I'm having the same problem but re-installing using Run as Admin (USB drivers GQUSBdriver3.0Win10.64bit.EXE and the app USBPrgSetup7.21.exe does not help.

In fact, the whole C:\Users\XXXX\AppData\Roaming\mcumall\GQ USB Programmer\ folder does not get created (even tho i clearly see this address zip by during the installation).

Could it be a problem with Windows 10 v 1803?

GQ-4x4
Window 10 v1803 (OS Build 17134.590)
Go to Top of Page
Reply #6

anniel

1996 Posts

Posted - 02/28/2019 :  18:32:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by klont_boter

I'm having the same problem but re-installing using Run as Admin (USB drivers GQUSBdriver3.0Win10.64bit.EXE and the app USBPrgSetup7.21.exe does not help.

In fact, the whole C:\Users\XXXX\AppData\Roaming\mcumall\GQ USB Programmer\ folder does not get created (even tho i clearly see this address zip by during the installation).

Could it be a problem with Windows 10 v 1803?


Running same Windows version here, GQ-4X4 works fine but with each update something goes wonky. Micro$ost is loosing it.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.16 sec. Snitz Forums 2000