MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 GQ-4x4 am29bl802cb verify fails
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/08/2018 :  22:58:45  Show Profile  Reply with Quote
I have tried 6 different am29bl802cb chips with my gq4x4 rev 1.0 all of them id fine and can be erased and written but after writing the verify fails every single time at 12.5%. if I do a bunch of reads save them and open in HxD hex editor every single file has countless differences. Please help I have tried everything. im very sure the chips are making good contact and are good as i have installed them back into the gm e40 engine computer and it works fine.

I noticed on my adp-087 adaptor the top section is a adp-103 is this correct, all the online pictures seem to say adp-087 on the top adaptor?
Reply #1

anniel

1996 Posts

Posted - 09/09/2018 :  02:56:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nightjoker7

I have tried 6 different am29bl802cb chips with my gq4x4 rev 1.0 all of them id fine and can be erased and written but after writing the verify fails every single time at 12.5%. if I do a bunch of reads save them and open in HxD hex editor every single file has countless differences. Please help I have tried everything. im very sure the chips are making good contact and are good as i have installed them back into the gm e40 engine computer and it works fine.

I noticed on my adp-087 adaptor the top section is a adp-103 is this correct, all the online pictures seem to say adp-087 on the top adaptor?



http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4587
Go to Top of Page
Reply #2

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  07:20:58  Show Profile  Reply with Quote
Thank you but that is zero help, I have already read that exact page before even thinking of posting here. That is not the issue. It has be something wrong with the programmer or the adapter. I have been messing with this for 2 days and tried everything I can think of. I also ordered a tl866 to see if it works with these chips.
Go to Top of Page
Reply #3

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  07:31:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nightjoker7

I have tried 6 different am29bl802cb chips with my gq4x4 rev 1.0 all of them id fine and can be erased and written but after writing the verify fails every single time at 12.5%. if I do a bunch of reads save them and open in HxD hex editor every single file has countless differences. Please help I have tried everything. im very sure the chips are making good contact.

I noticed on my adp-087 adaptor the top section is a adp-103 is this correct, all the online pictures seem to say adp-087 on the top adaptor?

Go to Top of Page
Reply #4

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  07:35:54  Show Profile  Reply with Quote
Oops that last post was a accident. I explained something working in my first post. I only installed the chip I was trying to copy back into the engine computer and it still worked. The others that i tried to write did not. Sorry i made it sound like they worked but just didn't verify in my first post.
Go to Top of Page
Reply #5

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  17:09:13  Show Profile  Reply with Quote
I was finally able to get valid reads that are identical each time and verify 100% by changing the devices.txt to this

Name="AM29BL802CB",ID="0181",Class="AM29BL802",Category="FLASH",MFG="AMD",Speed="5",WVPP="12V",RVpp="5V",Adapter="ADP-087",RVPP="5V",VCC="3.6V";

with it this way it will not id correctly but it does do a valid read each time.
Go to Top of Page
Reply #6

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  17:49:08  Show Profile  Reply with Quote
To erase the chip and write it I needed to change VCC="3.6V" back to VCC="5V" after writing the verify fails. but once i change it back to VCC="3.6V" and read the chip then verify works. Any idea how to format it so i don't need to change it every time?
Go to Top of Page
Reply #7

nightjoker7

USA
7 Posts

Posted - 09/09/2018 :  19:55:45  Show Profile  Reply with Quote
I figured it out this setup works perfect, might want to fix the supplied one.

Name="AM29BL802CB",ID="XXXX",Class="AM29BL802",Category="FLASH",MFG="AMD",Adapter="ADP087",Speed="5",WVPP="5V",RVpp="5V",VCC="3.6v",BVCC="5V",WVCC="5V",EVCC="5V",EVPP="5V",Platform="GQ-4X",Message="Set the adapter jumpers to VCC 3.6V";

Go to Top of Page
Reply #8

anniel

1996 Posts

Posted - 09/10/2018 :  04:31:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nightjoker7

I was finally able to get valid reads that are identical each time and verify 100% by changing the devices.txt to this

Name="AM29BL802CB",ID="0181",Class="AM29BL802",Category="FLASH",MFG="AMD",Speed="5",WVPP="12V",RVpp="5V",Adapter="ADP-087",RVPP="5V",VCC="3.6V";

with it this way it will not id correctly but it does do a valid read each time.




What ID do you get?
Go to Top of Page
Reply #9

anniel

1996 Posts

Posted - 09/10/2018 :  04:33:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nightjoker7

I figured it out this setup works perfect, might want to fix the supplied one.

Name="AM29BL802CB",ID="XXXX",Class="AM29BL802",Category="FLASH",MFG="AMD",Adapter="ADP087",Speed="5",WVPP="5V",RVpp="5V",VCC="3.6v",BVCC="5V",WVCC="5V",EVCC="5V",EVPP="5V",Platform="GQ-4X",Message="Set the adapter jumpers to VCC 3.6V";





Excellent work you have done, bravo!
Thank you for sharing.

Edited by - anniel on 09/10/2018 04:34:43
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.16 sec. Snitz Forums 2000