MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 GQ USB Programmer Crashes
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/18/2022 :  14:17:51  Show Profile  Reply with Quote
Application crashes with no reason displayed every time I try anything other than ID on the chip.

GQ-4x4 1.0 @ SW Re. 7.29
USB Driver Re.3.0
Software Re. 7.29

Chips tried - M27C512 and AM27C64
Options that work - ID
Options tried that fail - Read, Blank Check
have not tried other things if I can't get it to read I am stuck anyway.

Windows version:
Edition Windows 11 Pro
Version 21H2
Installed on #8206;7/#8206;1/#8206;2021
OS build 22000.613
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.613.0


Event Log Error:
Faulting application name: USBPrg.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x61974a67
Faulting module name: USBPrg.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x61974a67
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000d8b8b
Faulting process id: 0xe6f8
Faulting application start time: 0x01d8536901a73aba
Faulting application path: D:\Program Files (x86)\GQ USB Programmer\USBPrg.exe
Faulting module path: D:\Program Files (x86)\GQ USB Programmer\USBPrg.exe
Report Id: e541bdea-89f6-47ad-bfb3-143a8a0a8136
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Reply #1

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/18/2022 :  14:49:21  Show Profile  Reply with Quote
Tried it on three separate computers. My personal desktop, my work laptop, and another machine I had in the house. all did the same exact thing. All crashed for no apparent reason.
Go to Top of Page
Reply #2

anniel

2422 Posts

Posted - 04/19/2022 :  00:38:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

Application crashes with no reason displayed every time I try anything other than ID on the chip.

GQ-4x4 1.0 @ SW Re. 7.29
USB Driver Re.3.0
Software Re. 7.29

Chips tried - M27C512 and AM27C64
Options that work - ID
Options tried that fail - Read, Blank Check
have not tried other things if I can't get it to read I am stuck anyway.

Windows version:
Edition Windows 11 Pro
Version 21H2
Installed on #8206;7/#8206;1/#8206;2021
OS build 22000.613
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.613.0


Event Log Error:
Faulting application name: USBPrg.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x61974a67
Faulting module name: USBPrg.exe, version: 1.0.0.1, time stamp: 0x61974a67
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000d8b8b
Faulting process id: 0xe6f8
Faulting application start time: 0x01d8536901a73aba
Faulting application path: D:\Program Files (x86)\GQ USB Programmer\USBPrg.exe
Faulting module path: D:\Program Files (x86)\GQ USB Programmer\USBPrg.exe
Report Id: e541bdea-89f6-47ad-bfb3-143a8a0a8136
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Did you try reading without the chip inserted?
Go to Top of Page
Reply #3

anniel

2422 Posts

Posted - 04/19/2022 :  00:39:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

Tried it on three separate computers. My personal desktop, my work laptop, and another machine I had in the house. all did the same exact thing. All crashed for no apparent reason.

Does it crash with other chips?
Go to Top of Page
Reply #4

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/19/2022 :  05:01:16  Show Profile  Reply with Quote
When I tried without a chip the crashing is the same. With or without a chip, as soon as I hit read or check blank, the software crashes.
So far I have tried the M27C512 and the AM27C64, I tried a few different chips of each.

The crash seems to happen before it even tries to open the chip itself. Kind of like the driver is failing. But I can pull the ID of the 512 chips at least as the 64 chips don't support ID. This tells me the reader is talking to the chip because if I remove the chip and hit ID it says no ID found.
Go to Top of Page
Reply #5

anniel

2422 Posts

Posted - 04/19/2022 :  05:34:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

When I tried without a chip the crashing is the same. With or without a chip, as soon as I hit read or check blank, the software crashes.
So far I have tried the M27C512 and the AM27C64, I tried a few different chips of each.

The crash seems to happen before it even tries to open the chip itself. Kind of like the driver is failing. But I can pull the ID of the 512 chips at least as the 64 chips don't support ID. This tells me the reader is talking to the chip because if I remove the chip and hit ID it says no ID found.

Can you run the diagnostics?
Go to Top of Page
Reply #6

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/19/2022 :  10:08:59  Show Profile  Reply with Quote
The power diag completes all tests successfully

Please remove any chip from the ZIF socket!

*****************************
* Testing VCC Without Load *
*****************************
VCC 3.6V test passed (code:0x6464)+
VCC 5V test passed (code:0x8787)+
VCC 5.5V test passed (code:0x9090)+
VCC 6.2V test passed (code:0xa3a3)+
VCC 6.5V test passed (code:0xa2a3)+
*****************************
* Testing VPP Without Load *
*****************************
VPP 3.6V/5V test passed (code:0x1b1a)+
VPP 12V test passed (code:0x5151)+
VPP 12.7V test passed (code:0x5150)+
VPP 15V test passed (code:0x6464)+
VPP 21V test passed (code:0x8989)+
VPP 25V test passed (code:0xa0a1)+
*****************************
* Test Completed *
*****************************


In the hardware test I can confirm the device and hear it beep. not sure what the rest of the screen is for.
Go to Top of Page
Reply #7

anniel

2422 Posts

Posted - 04/19/2022 :  12:24:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

The power diag completes all tests successfully

Please remove any chip from the ZIF socket!

*****************************
* Testing VCC Without Load *
*****************************
VCC 3.6V test passed (code:0x6464)+
VCC 5V test passed (code:0x8787)+
VCC 5.5V test passed (code:0x9090)+
VCC 6.2V test passed (code:0xa3a3)+
VCC 6.5V test passed (code:0xa2a3)+
*****************************
* Testing VPP Without Load *
*****************************
VPP 3.6V/5V test passed (code:0x1b1a)+
VPP 12V test passed (code:0x5151)+
VPP 12.7V test passed (code:0x5150)+
VPP 15V test passed (code:0x6464)+
VPP 21V test passed (code:0x8989)+
VPP 25V test passed (code:0xa0a1)+
*****************************
* Test Completed *
*****************************


In the hardware test I can confirm the device and hear it beep. not sure what the rest of the screen is for.

It's for toggling the value of each pin. Try completely uninstalling the software, reboot and reinstall.
Go to Top of Page
Reply #8

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/19/2022 :  13:14:04  Show Profile  Reply with Quote
ok, ran a full uninstall and then rebooted. Then to just make sure downloaded new software just to make sure there was nothing in the other download. Installed the software again and it's back to crashing as before on both machines.
Go to Top of Page
Reply #9

anniel

2422 Posts

Posted - 04/19/2022 :  15:07:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

ok, ran a full uninstall and then rebooted. Then to just make sure downloaded new software just to make sure there was nothing in the other download. Installed the software again and it's back to crashing as before on both machines.

Try another USB cable.
Go to Top of Page
Reply #10

vashadow

USA
7 Posts

Posted - 04/20/2022 :  08:38:08  Show Profile  Reply with Quote
Same crash :(
Go to Top of Page
Reply #11

anniel

2422 Posts

Posted - 04/20/2022 :  08:59:11  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vashadow

Same crash :(

Then your programmer must be damaged if everything else is ok.
Go to Top of Page
Reply #12

ricsne2010

USA
4 Posts

Posted - 04/24/2022 :  12:04:50  Show Profile  Reply with Quote
Well I am also having a similar issue..... and the programmer was just sent to me this past week, brand new from MCUMall....

I am trying to read a TMC2532A (its a 21v EEPROM, so I know it can at least read it) - I am NOT using an external power supply at this time....

I have tried to load the software on 3 seperate machines, one of which I loaded with a completely clean install of Windows XP 32 Bit, with SP3

The utility to check the health of the device gives the same out as what vashadow gets... yet anytime I attempt to do anyting else with the reader, the app hangs, windows' immedieatly says "This program has stopped responding" and I have to close it out.

I am running the USB 3.0 driver as offered from the site.... the computers are:

1 - Macbook Pro running VMWare (just to see if it would work)
2 - Dell Inspirion 6000 - 512 meg RAM, 160GB HDD, Windows XP SP3 completely clean install
3 - Dell Inspiron 5100 - 1 gig ram, 250gb HDD, Windows 7 32 Bit (has other software loaded and those run fine)

I have run hardare diags on the USB 1.0 and 2.0 ports and they come back without issue.

So I am looking for guidance as well....(if you all require screen shots or screen captures or need indepth log file info, I am happy to generate that)

Rich
Go to Top of Page
Reply #13

lvp

USA
1 Posts

Posted - 04/28/2022 :  19:18:01  Show Profile  Reply with Quote
I just received my programmer and am having the same problems. Went through all the above steps, same results. Sounds like a bad batch of programmers?
Go to Top of Page
Reply #14

markn

Australia
1 Posts

Posted - 05/16/2022 :  23:06:51  Show Profile  Reply with Quote
Hi,
Same issue here :
I've got my new GQ-4x4 working on WinXP using the XP driver and USBPrg v7.9.
However, I've tried it on 2 Win10 machines ( with GQUSBdriver3.0Win10.64bit.EXE ).
It starts and can do things like test its voltages, but it crashes when asked to read, blank-check, etc.
Same with & without an extra 9V power supply.
Any ideas ?
regards,
mark.
Go to Top of Page
Reply #15

Fabio

3 Posts

Posted - 06/07/2022 :  06:40:35  Show Profile  Reply with Quote
Hi
Same problems.
software crash or progress bar hangs at 0.00%.
I tried with 2 eproms with no success, external power supply no success.
2 computer, notebook asus windows 7 64 bit and microsoft surface w10 64 bit.
Go to Top of Page
Reply #16

Fabio

3 Posts

Posted - 06/07/2022 :  07:45:50  Show Profile  Reply with Quote
Found solution.
Configure usbprg.exe in "XP compatibility mode service pack 3".
Go to Top of Page
Reply #17

Fabio

3 Posts

Posted - 06/07/2022 :  23:59:14  Show Profile  Reply with Quote
Gqelectronics assistance reply that is a net problem. Disconnect internet before start usbprg (disconnect cable or poweroff wifi) and then start usbprg. They ar working on this issue
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.2 sec. Snitz Forums 2000