MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X,3X,4X & GQ-4x4)
 ADP-054 problem
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

hatster

Spain
2 Posts

Posted - 01/24/2024 :  12:14:35  Show Profile  Reply with Quote
Hi,

I just boug a GQ4x4 along with the ADP-054 adapter. The programmer seems to work fine without the adapter, but I cannot get it to read or write any 27c160 or 27c322.
I have set the jumper correctly, I have the chip positioned correctly in the ZIF. If I try to read a known good 27c160 from a working sega naomi board, i just get garbage, and every time I read it I get different garbage.
I tried it on 2x different computers, different usb ports, with and without a 9v adapter, firmware, drivers, etc are all the latest.

Is this just a pile of junk or is there some secret to make it work ?

Thanks,
Reply #1

anniel

2540 Posts

Posted - 01/26/2024 :  07:31:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hatster

Hi,

I just boug a GQ4x4 along with the ADP-054 adapter. The programmer seems to work fine without the adapter, but I cannot get it to read or write any 27c160 or 27c322.
I have set the jumper correctly, I have the chip positioned correctly in the ZIF. If I try to read a known good 27c160 from a working sega naomi board, i just get garbage, and every time I read it I get different garbage.
I tried it on 2x different computers, different usb ports, with and without a 9v adapter, firmware, drivers, etc are all the latest.

Is this just a pile of junk or is there some secret to make it work ?

Thanks,



Post pictures of your setup.
Go to Top of Page
Reply #2

hatster

Spain
2 Posts

Posted - 01/30/2024 :  01:37:43  Show Profile  Reply with Quote
thanks to the excellent support emails I have exchanged with the manufacturer this is now solved. It turned out the programmer was faulty, got a replacement and all works perfectly !
Go to Top of Page
Reply #3

anniel

2540 Posts

Posted - 01/30/2024 :  07:00:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hatster

thanks to the excellent support emails I have exchanged with the manufacturer this is now solved. It turned out the programmer was faulty, got a replacement and all works perfectly !


Good.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.09 sec. Snitz Forums 2000