MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 TOP USB Programmer
 i need top853 vista driver...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

vics9889

9 Posts

Posted - 08/25/2008 :  06:06:55  Show Profile  Reply with Quote
hi....i hav top853...i need vista driver for this..someone pls upload vista driver for me...thanks in advance...
Reply #1

vics9889

9 Posts

Posted - 08/25/2008 :  06:08:35  Show Profile  Reply with Quote
its really very frustrating for me with this vista driver problem...someone pls help me...
Go to Top of Page
Reply #2

vics9889

9 Posts

Posted - 08/27/2008 :  07:15:45  Show Profile  Reply with Quote
pls someone reply me!!!
Go to Top of Page
Reply #3

ZLM

2926 Posts

Posted - 08/27/2008 :  15:32:32  Show Profile  Reply with Quote
TOP853 has no driver for Vista.
Go to Top of Page
Reply #4

dinesh.mbbs

India
1 Posts

Posted - 01/03/2009 :  03:24:17  Show Profile  Reply with Quote
hello ,
vics9889 i am also facing same problem , if u have got any solution , please mail me .
dinesh.mbbs
Go to Top of Page
Reply #5

vics9889

9 Posts

Posted - 04/22/2009 :  00:19:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dinesh.mbbs

hello ,
vics9889 i am also facing same problem , if u have got any solution , please mail me .
dinesh.mbbs


havnt got any solutions yet!!!
will let u no if i get solutions!!!!
by this time i use vmware to program eproms....
pls let me no if u get any solutions too...
Go to Top of Page
Reply #6

tinhead

Germany
10 Posts

Posted - 04/22/2009 :  01:06:40  Show Profile  Reply with Quote
try what i have done with top2049 :
hxxp://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1993

as the driver is the same (windrvr6.sys) it should work, the top software is looking if drivers already installed on startup, so the manual way should work for all top2xxx and top853 - as they have exactly the same driver - only inf files have different names
Go to Top of Page
Reply #7

tinhead

Germany
10 Posts

Posted - 04/22/2009 :  01:16:24  Show Profile  Reply with Quote
have just checked the top2049 software ( the newest version, which is already 5.71 ) - there is definitely device853.lst and in the exe itself the support for top853 is compiled ( at least was working in debuger to tell the software that my top2049 to act as top853 ) - and the software was working - so it should work with real top853 - just try it
Go to Top of Page
Reply #8

simeon

United Kingdom
79 Posts

Posted - 06/10/2009 :  07:06:55  Show Profile  Reply with Quote
if you use a top programmer via usb pre v3xxx

you need usb 1.1 hub in the middle

to force the port to use 12mbps

480mbps is no good
and screws up timmings

so follow advice as well as change software

top are so good to point this out


machine toshiba equium laptop usb only type
p5b asus main machine
thinking of adding dual lpt pci card
both used for top and lpt via usb where i can

old p2 programming grumbling tank with xp sp3 for true serial and lpt

all machines bios set to enable bios plug and play aware o/s and lpt spollers services and drivers removed
legacy detection enabled

Edited by - simeon on 06/10/2009 07:07:26
Go to Top of Page
Reply #9

vics9889

9 Posts

Posted - 11/04/2009 :  01:45:27  Show Profile  Reply with Quote
finally i found a solution....pls download & install topwin 6.10 version....it works 100% for me...here is the link h**p://rapidshare.com/files/302232524/topwin6.exe.html
i need post feed backs....
Go to Top of Page
Reply #10

monahanz

USA
3 Posts

Posted - 11/24/2009 :  01:13:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vics9889

finally i found a solution....pls download & install topwin 6.10 version....it works 100% for me...here is the link h**p://rapidshare.com/files/302232524/topwin6.exe.html
i need post feed backs....



I downloaded the above V6. I am using a TOP2004 on Windows 7.
Unlike previous versions it now loads the driver correctly and the green light comes on.

The install seems to go fine BUT when I click the desktop icon I get a dialog box
"Take off power, delay 5 sec, and then switch on". No idea what that means. I tried disconnecting the USB connection and even rebooting the computer.

Desperate at this stage. Any suggestions.
PS Tried Windows 7 "XP Compatability Box". Could not even load the driver!
Go to Top of Page
Reply #11

monahanz

USA
3 Posts

Posted - 12/07/2009 :  17:12:42  Show Profile  Reply with Quote
For anybody else having problems with TOP programmers. I gave up on the thing. I got (from China) a Wellon VP280. Came within a week! It came right up on Windows 7 solid as a rock. I's a 'no brainer'. Cannot believe all the time I spent screwing around with the TOP thing. Never again!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.17 sec. Snitz Forums 2000