MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 TOP USB Programmer
 TOP programmer problems .. must be software issues
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

PaulK

5 Posts

Posted - 11/21/2006 :  00:28:45  Show Profile  Reply with Quote
I have had my top 2004 programmer going on a year now and I have to say i have been very dissappointed with it. It has never worked reliably for me. I have searched this forum for a solution and others have had the same "trouble pin contact..." problem as myself. The mods always say clean the contacts. This is complete BS as i have had maybe a dozen chips on this in its year of use. What I have found so far is that when it has worked the USB power test comes back with a lever 3 weakly power. It tests with a lever 10 OK when it has all its problems and refuses to work. Before you say its my computer i have tried many different USB ports between several different computers all with the same results and very unreliable operation... this leaves me to believe it is a bad driver or software issue.. can anyone confirm my findings?

Edited by - PaulK on 11/22/2006 10:37:04
Reply #1

PaulK

5 Posts

Posted - 11/22/2006 :  10:24:15  Show Profile  Reply with Quote
well thinking the problem has been with insufficient power from the usb I cut a usb cable in half and connected the power to a pda 5v/2a power supply. programmer detected fine in topwinen but same problem was every chip inserted has "trouble pin contact" and usb power test returns a 10. all of this was on a new laptop with a fresh install of topwinen ver 2.33
Go to Top of Page
Reply #2

PaulK

5 Posts

Posted - 12/01/2006 :  17:06:48  Show Profile  Reply with Quote
I can no longer say I would recommend a TOP 2004 programmer or any TOP branded programmer. My unit no longer works and of course it fails outside its 1 year from purchase date so its just a useless pile now.
Go to Top of Page
Reply #3

PaulK

5 Posts

Posted - 12/03/2006 :  10:04:39  Show Profile  Reply with Quote
I got it to work one more time yesterday.. between reloading the drivers and testing voltages on the circuit board it programmed a flash chip.. then that was it.. trouble pin contact afterwards for everything. I don't understand this thing.. obviously it isn't broke but it just wont work about 95 percent of the time I try
Go to Top of Page
Reply #4

jt

2 Posts

Posted - 02/03/2007 :  15:20:06  Show Profile  Reply with Quote
i know i'm reviving an old post but...

I have the same problem, pin connect error. I have 10 power every time and clean contacts. I check everything, even try the chip in every possible zif setup. chip programs every where else so not a bad chip. just no pin contact on crapy top2004 programmer. If anybody finds a solution, please let me know.
Go to Top of Page
Reply #5

Steve Tate

United Kingdom
1 Posts

Posted - 06/30/2010 :  00:26:02  Show Profile  Reply with Quote
I sussed this out a while back.

If you program a device and then leave the programming screen open (the screen that has the Read Blank Verfiy etc... then after about 10-20 minutes the unit will fail until it cools down.

If you always close the programming screen after you have burnt a device then it works every time....

PS the top 2004 is a load of C**p though.

No if I could only get it working in Windows 7 :/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.3 sec. Snitz Forums 2000