MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 Not programming/Verifying correctly??!!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List Spell Checker
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

   Insert an Image File
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
toibs Posted - 04/15/2016 : 11:31:43
Cant believe It’s only me that has found what seems to be a basic bug, however figured I would mention it to see what I haven’t set right!!

So – If I insert a 4 Meg eprom, and program it with an 8 Meg image it programs and Verifies fine?!??!?! How can it verify a 4 meg image on an 8 Meg chip – it would never have written fully in the first place as the chip storage isn’t physically big enough!!! (in this example, I am using an 8Meg image onto an M27C4001 Eprom….

Surely this cannot be correct¬¬¬ (Using software GQ USB Rel 7.07 on your GQ-4x4 programmer…)

Please could you advise – I’ve screwed up twice now, since my last programmer used to verify and Alert me when it didn’t fit, and if i get lazy and don't calculate the right chip size it's letting me burn them and send to friends happily... and then doesnt work!!

Thanks!
Paul
3   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
ZLM Posted - 06/10/2016 : 20:50:40
I tested it works fine.

One thing you can try is to select totally different chip, such as a PIC chip, and then select your chip again.

This will force the software to update the algorithm firmware. And you should receive a message: Configuration updated!

LexHandy Posted - 05/31/2016 : 22:20:42
I recently had very interesting result reading ST manufactured chip M95320W, which was not blank. I use GQ4x4 on Windows XP, latest software and all worked fine until I came to this issue. Chip read as blank! Many times over, re-insertion, double check connections, reboot, nothing helped. I used a different programmer and was able to finally extract the code from it. Very upsetting and worrisome issue.
Has anyone seen similar before?
ZLM Posted - 04/18/2016 : 22:31:36
If you load the data file larger, then it will be truncated to EPROM size.

MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.19 sec. Snitz Forums 2000