MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 Problem with Eprom 27c322
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

wlamona@libero.it

Italy
9 Posts

Posted - 09/22/2020 :  09:43:43  Show Profile  Reply with Quote
Hi everyone. I have a programming problem with the eprom 27c322. The adapter n 1 ADP-054 (V4.1) writes me the eprom up to 3.13% then gives me error on all. The # 2 ADP-054 adapter has always worked well but often crashes right away with all eproms at 0.01%.
The same eproms work on adapter 1 always up to 3.13%.
I have two identical GQ-4x4 programmers I don't think it's the programmer's fault.

Giampaolo Gurizzan
Reply #1

wlamona@libero.it

Italy
9 Posts

Posted - 09/22/2020 :  09:46:03  Show Profile  Reply with Quote
I notice a small difference between the two adapters, version 4.1 mounts two 10 MicroF electrolytic capacitors, while the ADP-054 adapter mounts only 1

Giampaolo Gurizzan
Go to Top of Page
Reply #2

wlamona@libero.it

Italy
9 Posts

Posted - 09/22/2020 :  11:01:09  Show Profile  Reply with Quote
Name="M27C322",ID="XXXX",Class="27C322",Category="EPROM",MFG="ST",CodeSize="4194304",Adapter="ADP-054 16 BIT EPROM ADAPTER";

This is a setting. is wrong?

Giampaolo Gurizzan
Go to Top of Page
Reply #3

ZLM

2936 Posts

Posted - 09/29/2020 :  19:16:09  Show Profile  Reply with Quote
The device settings are correct. The V4.1 should works battery than other versions. Make sure your chips are erased completely. Some chips may need extra time to be erased. Also, try a slower speed and swiching the V3/V4 jumper which is near 10uF capacitors.
Go to Top of Page
Reply #4

wlamona@libero.it

Italy
9 Posts

Posted - 10/07/2020 :  08:36:51  Show Profile  Reply with Quote
I have done all these tests to no avail. The very strange thing is that after some tests with the programmer then he writes. As soon as I attack him he doesn't want to know but after a while it works. if i put it on another pc it works

Giampaolo Gurizzan
Go to Top of Page
Reply #5

anniel

2432 Posts

Posted - 10/07/2020 :  13:01:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wlamona@libero.it

I have done all these tests to no avail. The very strange thing is that after some tests with the programmer then he writes. As soon as I attack him he doesn't want to know but after a while it works. if i put it on another pc it works

Deficient USB port maybe?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.19 sec. Snitz Forums 2000