MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 Open Source Project Willem Programmer Hardware
 Problem burning 27c020
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

billd420

10 Posts

Posted - 10/10/2007 :  05:36:09  Show Profile  Reply with Quote
Hello,

I've had very high success rates burning a variety of chips including 27c010, 27c1024, 27c4002 and 27c4001. I'm using a Mcumall dual power programmer, and am using USB and a 12v power supply to power it.

When I try to burn 27c020 chips, it gets all the way to 99% and fails. If I dump the failed burn, and spot check it against the original image that i'm burning, the data is very inconsistent and corrupt.

I'm fairly certain the chip is not at fault. I purchased it about 3 months ago pre-loaded with data. This is the first time I have erased and reburned this particular chip. Any suggestions other than switching chip brands for the 27c020?

Thanks,
Bill
Reply #1

ZLM

2936 Posts

Posted - 10/15/2007 :  15:44:05  Show Profile  Reply with Quote
Maybe the erase is not long enough. Do a complete erase and a blank check before write.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.39 sec. Snitz Forums 2000