MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 write error gq-4x

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List Spell Checker
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

   Insert an Image File
Check here to include your profile signature.
    

T O P I C    R E V I E W
75alessandro Posted - 09/24/2018 : 04:25:42
good morning, sorry my bad english, I have some problems with the programming of some chips (27c1000 / 27c160 / 27c322). I often get the error as in the attached photo. I state that:
- before writing the chips, I always delete them
- use of win 10 (also tested with win 7 but without any improvement)
- latest software version 7.21
- I also tried with a new programmer but with no results
do you have any idea ???



Image Insert:

161613 bytes

Image Insert:

186386 bytes
16   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
75alessandro Posted - 10/07/2018 : 23:43:29
but the problem is before the adapter; to write the 27c1000 I do not need the adapter. sometimes he writes to me, sometimes not. I tried to buy 27c1000 / 27c160 / 27c322 from another supplier; excluding the programmer (tested with a new gq-4x, but the problem remains), usb cable, may be: bad chips or some error due to the operating system / software (win 10 + usbprog 7.21 + driver 3.0) or some incorrect setting of the program when writing.
ZLM Posted - 10/07/2018 : 16:53:58
If possible buy the latest version adapter ADP-054 V4.1. That works more stable.
anniel Posted - 10/07/2018 : 14:32:48
quote:
Originally posted by 75alessandro

I do not think it is an adapter problem, with the 27c1000 without adapter gives me the same type of error that gives me with the 27c160 / 27c322 with adapter

Image Insert:

204380 bytes

Image Insert:

174941 bytes




Soldering doesn't look so good.
ZLM Posted - 10/07/2018 : 07:17:41
Sorry. The M27C1000 does not need adapter.

Your adapter looks is not in a good condition.

Have you ever programmed 27C1000 on this programmer successfully?

The software has no problem since it has been tested on this chip.

The M27C1000 is compatible with 27C301.

Make sure your chips are good if you bought the chip from eBay.

75alessandro Posted - 10/07/2018 : 05:29:07
I do not think it is an adapter problem, with the 27c1000 without adapter gives me the same type of error that gives me with the 27c160 / 27c322 with adapter

Image Insert:

204380 bytes

Image Insert:

174941 bytes
ZLM Posted - 10/06/2018 : 11:51:51
Can you take a picture of adapter? Backside too?
anniel Posted - 09/28/2018 : 17:30:38
quote:
Originally posted by 75alessandro

new chip!




Your 27C1000 is probably a bad or fake chip if you can't ID it.
75alessandro Posted - 09/28/2018 : 14:46:22
new chip!
anniel Posted - 09/28/2018 : 08:09:53
quote:
Originally posted by 75alessandro

tried, unfortunately, nothing changes. I have exhausted all my ideas




Is this with a "new" chip or a chip pulled out of a working system?
75alessandro Posted - 09/28/2018 : 04:41:15
tried, unfortunately, nothing changes. I have exhausted all my ideas
anniel Posted - 09/27/2018 : 14:12:15
quote:
Originally posted by 75alessandro

with 27c1000 not working ..... I have exhausted my ideas ....

Image Insert:

156462 bytes




Select 27C1000 not M27C1000 and try again.
75alessandro Posted - 09/25/2018 : 07:53:58
with 27c1000 not working ..... I have exhausted my ideas ....

Image Insert:

156462 bytes
anniel Posted - 09/25/2018 : 05:37:14
quote:
Originally posted by 75alessandro

ID device (for 27c1000/27c322/27c160) function not supported!




ID should work for the 27C1000.
75alessandro Posted - 09/25/2018 : 05:06:18
ID device (for 27c1000/27c322/27c160) function not supported!
75alessandro Posted - 09/24/2018 : 20:47:45
The chip ID does not detect me. I do not know if it is normal or not, the example above is with the 27c1000 but it does me the same with the 27c160 and 27c322 (mounted with adapter).
anniel Posted - 09/24/2018 : 15:05:03
quote:
Originally posted by 75alessandro

good morning, sorry my bad english, I have some problems with the programming of some chips (27c1000 / 27c160 / 27c322). I often get the error as in the attached photo. I state that:
- before writing the chips, I always delete them
- use of win 10 (also tested with win 7 but without any improvement)
- latest software version 7.21
- I also tried with a new programmer but with no results
do you have any idea ???



Image Insert:

161613 bytes

Image Insert:

186386 bytes



Does the chip ID correctly?

MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.09 sec. Snitz Forums 2000