MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 Using The Enhanced/Dual power Willem Programmer
 *searched* Hardware Error: power and connection
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

streetpirate

3 Posts

Posted - 12/14/2013 :  18:23:47  Show Profile  Reply with Quote
So i need to program some 27sf512 chips for my car, so I borrowed a friends Willem that he bought years ago for the same purpose but never used.

It's a dual-power but I have no clue which model (need to copy and paste this due to site hotlinking and uploading restrictions)

i33.photobucket.com/scriptlbums/d75/streetpirate2/2013-12-14_17-40-43_840.jpg




I've searched through many topics and still can't get this thing working!

I just assembled a Win XP SP2 box with a fresh install so I could have a parallel port.

I've tried using the 0.98D5, 0.97ja, 0.97g software and all gave the same Hardware Error: Check Power & Connection when I try to test hardware under the help menu.

My BIOS has options for SPP, EPP1.9+SPP, EPP1.9+ECP, ECP, EPP1.7+SPP, and EPP1.7+ECP

In device manager, the LPT is set to "use any interrupt assigned to the port" and has legacy plug-and-play enabled.



What combination of port settings and program versions should I be using, and is there anything else I can check that may be preventing the programmer from being recognized?


Thanks

all three lights come on when the parallel cable and ac adapter are plugged in.

Edited by - streetpirate on 12/14/2013 18:24:37
Reply #1

ZLM

2926 Posts

Posted - 12/14/2013 :  23:20:51  Show Profile  Reply with Quote
Your cable may have problem.

The simplest way is to buy a GQ-4X.
Go to Top of Page
Reply #2

streetpirate

3 Posts

Posted - 12/15/2013 :  08:02:41  Show Profile  Reply with Quote
the cable is brand new as of yesterday, I'll bust out the multimeter and check it for continuity.
Go to Top of Page
Reply #3

streetpirate

3 Posts

Posted - 12/15/2013 :  08:15:59  Show Profile  Reply with Quote
nope, the cable checks out and i have the same problems with the willem plugged directly into the parallel port on the motherboard
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.14 sec. Snitz Forums 2000