MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 MCUmall Forums
 True USB Willem Programmer (GQ-2X, GQ-3X, GQ-4X)
 USB install fails "The hash for file not present"
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

ninja2

Australia
2 Posts

Posted - 05/16/2017 :  22:39:27  Show Profile  Reply with Quote
The USB driver installation for my new GQ-4X V4 programmer fails with an error stating "The hash for the file is not present in the specified catalog file"

See the attached image for the full error message.

I am using Windows 10 64 bit and followed the instructions in the User Guide for installing via the Device Manager (the CD does not have a Setup.exe file at all!!). I also checked forum "sticky" above on this topic - but that had no new information.

I tried using files on the CD provided in my delivery, and also by downloading files from the support site. Either way I get same failure.

Has anyone else had this issue? What's the fix?

Download Attachment:
14589

Download Attachment:
230008

Edited by - ninja2 on 05/16/2017 22:41:54
Reply #1

anniel

2086 Posts

Posted - 05/17/2017 :  02:53:08  Show Profile  Reply with Quote
http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6954
Go to Top of Page
Reply #2

supervizeur

462 Posts

Posted - 06/12/2017 :  07:48:27  Show Profile  Reply with Quote
Works?
Go to Top of Page
Reply #3

anniel

2086 Posts

Posted - 06/15/2017 :  19:10:49  Show Profile  Reply with Quote
We'll never know.
Go to Top of Page
Reply #4

supervizeur

462 Posts

Posted - 06/20/2017 :  04:08:01  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anniel

We'll never know.



Probably.
Go to Top of Page
Reply #5

MartyMcVader

3 Posts

Posted - 07/24/2018 :  10:07:43  Show Profile  Reply with Quote
I recently bought the GQ-4X4 and am getting the same error in Win8.1
I followed the steps in from the suggested link http://www.mcumall.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6954

In the Details tab in the properties for the device I have the following under 'Hardware Ids'
USB\VID_04B4&PID_8613&REV_:001
USB\VID_04B4&PID_8613

I've also downloaded the drivers with the site and get the same results.
Go to Top of Page
Reply #6

ZLM

2923 Posts

Posted - 07/27/2018 :  16:39:10  Show Profile  Reply with Quote
what is your exact error?
Go to Top of Page
Reply #7

MartyMcVader

3 Posts

Posted - 08/08/2018 :  07:50:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ZLM

what is your exact error?



In the Driver tab and after browsing for the file in the "Update Driver Software" window I get the attached error

Image Insert:

15295 bytes
Go to Top of Page
Reply #8

MartyMcVader

3 Posts

Posted - 08/11/2018 :  04:36:07  Show Profile  Reply with Quote
I finally got it to work.
I had an old XP machine and still had no luck. Pretty much the same error.

I decided to just test each driver. The one that worked was the GQ-5X\USBDriverV3.0_32_64Bit\Win8.1\x64.

Now I get the following in the message log:

Ready
GQ-4x4 1.0 @ SW Re. 7.17
USB Driver Re.1.0
Software Re. 7.17
Checking new software on server...
Serial #: V******
Please download new software from server

I'm not sure about the last line about downloading software from server. but the "Detect Hardware" and "Test Hardware" works.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
MCUmall EPROM BIOS Chip Burner Forum © Copyright 2003 - 2009 Mcumall Electronics Inc. Go To Top Of Page
Generated in 0.16 sec. Snitz Forums 2000